Dušené kuře s hřiby

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do pekáče vlijeme olej a vložíme máslo. Na oleji a másle opečeme porce kuřete. Zakapeme koňakem a flambujeme. Hotové porce kuřete vyjmeme. Potom dáme do pekáče cibuli a slaninu a opečeme. Přidáme hřiby a estragon a opečeme. Vlijeme víno a drůbeží vývar a vrátíme zpět porce kuřete. Dusíme 40 minut, dokud není kuře měkké. Pak přidáme 100 ml smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přelijeme s ní hotové porce kuřete a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.