Dušené kuře se smetanou a petrželkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Několik celých snítek si ponecháme na ozdobení hotového pokrmu.
  • 2
    Kuře rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Do jednotlivých porcí kuřete vetřeme sůl, pepř a necháme je zprudka opékat v hlubokém rendlíku na rozehřátém másle. Maso několikrát obrátíme, aby bylo ze všech stran opečené do zlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přilijeme víno, obě smetany, petrželovou nať a vše přivedeme k varu. Zaklopíme poklicí, stáhneme plamen a za občasného míchání dusíme na mírném ohni cca 45 - 60 minut, dokud kuře není hotové.
  • 3
    Porce kuřete přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  • 4
    Omáčku přivedeme k varu, za stálého míchání ji na prudkém ohni necháme zhoustnou, poté ji nalijeme na kuře a ozdobíme ho petrželovou natí.
  • 5
    Podáváme s bramborami pečenými v troubě, bramborovou kaší a vařenou brokolicí nebo dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.