Dušené kuře ze Středomoří
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 8kusůKuřecí stehna
- 25mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 25gramůPomerančová kůra
- 400gramůRajčata
- 15gramůTymián čerstvý
- 50gramůOlivy černé
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 130mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
57 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme.
- 2Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu.
- 3Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty.
- 4Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti.
- 5Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.