Dušené kuře ze Středomoří

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
57 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme.
  • 2
    Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu.
  • 3
    Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty.
  • 4
    Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti.
  • 5
    Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.