Dušené kuřecí čtvrtky

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
57 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.
  • 2
    Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
  • 3
    Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.
  • 4
    Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.
  • 5
    Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.