Dušené kuřecí čtvrtky
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůBrambory zimní
- 200gramůMrkev kořen
- 80gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 200gramůAnglická slanina
- 150mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 800gramůKuřecí čtvrtky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
57 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.
- 2Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
- 3Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.
- 4Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.
- 5Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.