Dušené kuřecí maso na indonéský způsob

70 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
72 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Kuře omyjeme, osušíme, stáhneme z kůže a naporcujeme kousky masa bez kostí.
  • 2
    Pomeleme koření: 2 lžičky kurkumy, 4ks semena kardamomu, špetku skořice a 3ks hřebíčku pomeleme na mlýnku. Ke koření přimícháme špetku muškátového oříšku, nastrouhaný zázvor a po špetce pepře bílého acayenského. Porce kuřete potřeme olivovým olejem, potřeme pomletým kořením a necháme 10 minut odpočinout.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 160°C. Pečící pánev pořádně rozpálíme, pak v ní opečeme zprudka kousky okořeněného masa z každé strany dozlatova (smažíme je přibližně 6-8 minut), přidáme česnek s cibulí a smažíme ještě 2 minuty. Přilejeme 3-4 lžíce horké vody, doložíme hořčičné semínko, porce masa trochu osolíme, promícháme a jakmile se začne maso vařit, pánev zakryjeme poklicí a vložíme ji do středu trouby. Kuřecí maso dusíme v troubě přibližně 40 minut. Během dušení maso 2-3 obrátíme, případně přilijeme 50ml vody.
  • 4
    Měkké porce dáme na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.