Dušené kuřecí maso na indonéský způsob
70 min.
Ingredience
- Směs celého koření
- 2lžičkyKurkuma
- 4kusyKardamom
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaSůl česneková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1153 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
72 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
14 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Kuře omyjeme, osušíme, stáhneme z kůže a naporcujeme kousky masa bez kostí.
- 2Pomeleme koření: 2 lžičky kurkumy, 4ks semena kardamomu, špetku skořice a 3ks hřebíčku pomeleme na mlýnku. Ke koření přimícháme špetku muškátového oříšku, nastrouhaný zázvor a po špetce pepře bílého acayenského. Porce kuřete potřeme olivovým olejem, potřeme pomletým kořením a necháme 10 minut odpočinout.
- 3Troubu si předehřejeme na 160°C. Pečící pánev pořádně rozpálíme, pak v ní opečeme zprudka kousky okořeněného masa z každé strany dozlatova (smažíme je přibližně 6-8 minut), přidáme česnek s cibulí a smažíme ještě 2 minuty. Přilejeme 3-4 lžíce horké vody, doložíme hořčičné semínko, porce masa trochu osolíme, promícháme a jakmile se začne maso vařit, pánev zakryjeme poklicí a vložíme ji do středu trouby. Kuřecí maso dusíme v troubě přibližně 40 minut. Během dušení maso 2-3 obrátíme, případně přilijeme 50ml vody.
- 4Měkké porce dáme na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.