Dušené kuřecí řízky s pórkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyPórek
- 2lžícePažitka
- 1kusŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceNoilly Prat
- 250mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- 2Do kastrolku dáme vařit osolenou vodu, pórky omyjeme, nakrájíme na kolečk a vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách scedíme, pórek udržujeme v teple.
- 3Nadrobno pokrájíme opláchnutou pažitku a oloupanou šalotku.
- 4Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí řízky i šalotku a na silném plameni restujeme. Maso během restování obracíme, aby zezlátlo z obou stran, musí však zůstat šťavnaté. Po 15 - 20 minutách je přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
- 5Do šťávy po kuřeti nalijeme Noilly Prat, víno, obě smetany, pár minut povaříme. Nakonec přidáme vařený pórek a za stálého míchání vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.
- 6Hotovou omáčkou polijeme teplé kuřecí řízky, vše bohatě posypeme nakrájenou pažitkou.
- 7Podáváme s rýží a grilovanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 10. 5. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Recept, bych zjednodušila, pórek nevařit,ale dusit společně s řízky,smetana stačí jedna. Jinak dobré!