Dušené lišky na smetaně
50 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 1mililitrVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůLišky čerstvé
- 100gramůPaprika červená
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 150gramůArtyčoky sterilované
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceVíno červené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme).
- 2V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme.
- 3Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.