Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin
80 min.
Ingredience
- 350gramůNudle vaječné
- 1kilogramSkopová kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce křepelčí
- 2kusyCibulka jarní
- Marináda
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceOlej rostlinný
- Omáčka
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme.
- 2Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne.
- 3Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka.
- 4Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.
- 5Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.