Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin

80 min.
Čína

Ingredience

  • Marináda
  • Omáčka
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžíceOmáčka Hoisin
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
42 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme.
  • 2
    Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne.
  • 3
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka.
  • 4
    Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.