Dušené obalované hovězí řízky
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
497 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky posypeme vegetou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 2Maso smažíme z obou stran na sádle dozlatova. Poté je zalijeme horkým vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.