Dušené papriky s vepřovým bůčkem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůPaprikové lusky čerstvé
- 40gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 3stroužkyČesnek
- 70mililitrůMléko polotučné
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
73 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
532 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
- 2Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí.
- 3Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme.
- 4Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.