Dušené papriky s vepřovým bůčkem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
73 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
532 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
  • 2
    Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí.
  • 3
    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme.
  • 4
    Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.