Dušené řízky v zelenině
105 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí svíčková
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, obalíme v části mouky a opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
- 2Do kastrolu naskládáme nakrájenou papriku, cibuli, petržel a mrkev. Na zeleninu rozložíme plátky i s vypečeným tukem, přidáme mletou papriku a podlijeme vodou, zakryté dusíme asi hodinu. Když je maso měkké, vlijeme smetanu smíchanou se zbylou moukou a krátce povaříme do zhoustnutí. Dosolíme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.