Dušené roštěnky na žampiónech

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
  • 3
    Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  • 4
    Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.
  • 5
    Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.