Dušené (sautierované) kuře se žampiony
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1šálekVývar drůbeží
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
76 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
789 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.
- 3V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.
- 4Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.
- 5Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.