Dušené (sautierované) kuře se žampiony

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1097 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
76 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
789 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.
  • 3
    V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.
  • 4
    Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.
  • 5
    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.