Dušené skopové Crécy
115 min.
Ingredience
- 125gramůCibule
- 1000gramůSkopová plec
- 40mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyBobkový list
- 6gramůTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
78 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
- 2Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na jemno.
- 3Olej rozehřejeme s máslem a maso se zeleninou na něm osmažíme. Poté maso vyjmeme z hrnce, zeleninu zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 4Přilijeme víno, přidáme rozetřený česnek a bylinky.
- 5K zelenině vrátíme opět maso, zalijeme vše vývarem a zakryté dusíme 90 minut. Během dušení odstraníme přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.