Dušené skopové na hořčici
85 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 4kusyBrambory
- 3kusyCibule
- 2lžíceHořčice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekMasový vývar
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
53 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kousky. Horké koření smícháme s hořčicí a solí, touto směsí maso potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.
- 2Poté rozpálíme máslo, vložíme maso i s marinádou, nakrájené brambory, ochutíme garam masalou a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.