Dušené skopové na mrkvi
90 min.
Ingredience
- 600gramůSkopové maso přední
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramMrkev kořen
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Skopové maso očistíme, omyjeme, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vodou a 1,5 až 2 hodiny dusíme.
- 2Oškrábeme, očistíme mrkev, nakrájíme na nudličky a podlijeme. Dusíme doměkka. Z másla a mouky usmažíme jíšku a mrkev zahustíme (ne moc hustě), osolíme, opepříme. Dušené maso nakrájíme na plátky, obložíme mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.