Dušené skopové nadivoko
150 min.
Ingredience
- 1500gramůSkopová kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 5gramůJalovec
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 2decilitryOlej olivový
- 4litryVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- Na marinádu
- 250mililitrůVíno červené
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 4litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí, zalijeme vodou s octem a solí, vínem, zatížíme a necháme 5 dní uležet.
- 2Uleželé maso vyjmeme, prošpikujeme větší částí slaniny, potřeme solí a drceným jalovcem. Na pánvi rozpálíme zbytek slaniny, maso opečeme dočervena ze všech stran a přendáme do kastrolu. Na výpeku orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme vymačkanou zeleninu z marinády a obložíme maso na pekáči. Podlijeme olejem a vodou a pozvolna dusíme asi 2 hodiny, za častého podlévání šťávou a podle potřeby i vodou.
- 3Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, poprášíme moukou a povaříme. Podáváme maso nakrájené na plátky zalité hotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.