Dušené skopové nadivoko

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
43 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou a cibulí, zalijeme vodou s octem a solí, vínem, zatížíme a necháme 5 dní uležet.
  • 2
    Uleželé maso vyjmeme, prošpikujeme větší částí slaniny, potřeme solí a drceným jalovcem. Na pánvi rozpálíme zbytek slaniny, maso opečeme dočervena ze všech stran a přendáme do kastrolu. Na výpeku orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme vymačkanou zeleninu z marinády a obložíme maso na pekáči. Podlijeme olejem a vodou a pozvolna dusíme asi 2 hodiny, za častého podlévání šťávou a podle potřeby i vodou.
  • 3
    Hotové maso vyjmeme, šťávu přecedíme, poprášíme moukou a povaříme. Podáváme maso nakrájené na plátky zalité hotovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.