Dušené skopové řízky na zelenině
140 min.
Ingredience
- 1200gramůSkopová kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůBrambory
- 200gramůCibule
- 20gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2litryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, nakrájenou slaninu necháme vyškvařit. Do kastrolu klademe střídavě vrstvu brambor, cibule a masa, každou vrstvu osolíme, opepříme a zalijeme vypečenou slaninou. První a poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Vrstvy zalijeme vývarem a pozvolna zakryté dusíme 2 hodiny, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.