Dušené slávky s omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme.
  • 2
    Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu s česnekem přidáme ke slávkám. Vše znovu krátce restujeme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a krátce podusíme. Slávky nedusíme příliš dlouho, hotové jsou ve chvíli, kdy se otevřou. Mušle vyjmeme a přendáme do misky, v níž je budeme servírovat.
  • 3
    Do hrnce s orestovanou zeleninou přilijeme smetanu, povaříme a zredukujeme na potřebnou hustotu. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.