Dušené slávky s omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůMušle slávky
- 200gramůZelenina kořenová
- 100gramůŠalotka
- 50gramůČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel hladkolistá
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme.
- 2Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu s česnekem přidáme ke slávkám. Vše znovu krátce restujeme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a krátce podusíme. Slávky nedusíme příliš dlouho, hotové jsou ve chvíli, kdy se otevřou. Mušle vyjmeme a přendáme do misky, v níž je budeme servírovat.
- 3Do hrnce s orestovanou zeleninou přilijeme smetanu, povaříme a zredukujeme na potřebnou hustotu. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.