Dušené slávky s rajčaty, smrži a mořským ďasem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme a pokrájíme na poloviční kusy. Vše osolíme 1-2 lžičkami soli, čerstvě mletým černým pepřem a kmínem. V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a rybu restujeme z každé strany dozlatova 2 minuty.
  • 2
    Smrže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slávky důkladně vyčistíme kartáčem a několikrát opereme v čisté vodě. Pak je důkladně promyjeme pod tekoucí vodou.
  • 3
    Oloupanou cibuli s česnekem a petrželku omyjeme a vše drobně pokrájíme. Sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme.
  • 4
    V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.
  • 5
    Když je zelenina se smrži poloměkká, přidáme sůl (0,5 lžičky), bílý pepř, zamícháme, přidáme slávky, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 3-5 minut.
  • 6
    Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut. Nakonec přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme.
  • 7
    Na talíře položíme rybu, obložíme ji dušenými slávkami se smrži a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.