Dušené slávky s rajčaty, smrži a mořským ďasem
55 min.
Ingredience
- 700gramůMořský ďas
- 3,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 3lžíceOlej olivový
- 200gramůSmrže čerstvé
- 500gramůMušle slávky
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5decilitrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme a pokrájíme na poloviční kusy. Vše osolíme 1-2 lžičkami soli, čerstvě mletým černým pepřem a kmínem. V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a rybu restujeme z každé strany dozlatova 2 minuty.
- 2Smrže očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slávky důkladně vyčistíme kartáčem a několikrát opereme v čisté vodě. Pak je důkladně promyjeme pod tekoucí vodou.
- 3Oloupanou cibuli s česnekem a petrželku omyjeme a vše drobně pokrájíme. Sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme.
- 4V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0,5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.
- 5Když je zelenina se smrži poloměkká, přidáme sůl (0,5 lžičky), bílý pepř, zamícháme, přidáme slávky, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 3-5 minut.
- 6Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut. Nakonec přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme.
- 7Na talíře položíme rybu, obložíme ji dušenými slávkami se smrži a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.