Dušené slávky v chermoula omáčce
40 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 80mililitrůOlej olivový
- 2kilogramyMušle slávky
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 1lžičkaMáta
- 3kusyŠalotka
- 400gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
771 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.
- 2Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.
- 3Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.