Dušené slávky v chermoula omáčce

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
771 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.
  • 2
    Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.
  • 3
    Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.