Dušené ústřice s pernodem a šafránem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté ústřice vyjmeme z lastur a šťávu scedíme do hrnku.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme smetanu, vývar a víno. Přidáme očištěný, nadrobno nakrájený pórek a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev. Povaříme asi 10 minut doměkka.
  • 3
    Potom přilijeme šťávu z ústřic, přidáme nadrobno nakrájenou řeřichu, špetku šafránu, pernod, citronovou šťávu, sůl a cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, vložíme ústřice a vaříme doměkka.
  • 4
    Pokrm ozdobíme snítkou kerblíku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.