Dušené vepřové bifteky v zelí
65 min.
Ingredience
- 600gramůZelí kysané
- 600gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
93 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
129 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme. Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme. Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.