Dušené vepřové bifteky v zelí

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
93 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
129 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme a v míse smícháme se solí, pepřem, 1 lžící hladké mouky a 2 vejci. Vše dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bifteky, které opečeme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. Po opečení bifteky vložíme do kastrolu, podlijeme horkou vodou, vmícháme mletou papriku a chvíli zvolna dusíme. Potom přidáme uvařené zelí, ocet, cukr, podle potřeby podlijeme vodou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme. Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.