Dušené vepřové na jablkách
105 min.

Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůVíno jablečné
- 2kusyJablka
- 2lžičkyHořčice
- 400gramůVepřové maso libové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 20mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na oleji restujeme maso dohněda, poté je uložíme do ohnivzdorné mísy.
- 2Na pánvi restujeme kolečka cibulky a plátky žampionů. Po pěti minutách přisypeme mouku, vše promícháme a prohříváme další minutu. Pak přidáme víno, vývar, hořčici, pepř a přivedeme za stálého míchání k varu. Po zhoustnutí poklademe plátky jablek na maso a přelijeme vše omáčkou. Dusíme v troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt do změknutí. Ozdobíme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.