Dušené zelí - podvarak
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1,5decilitryZelí kysané
- 100gramůRýže loupaná
- 100gramůSádlo škvařené
- 13decilitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.
- 2Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.
- 3K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.
- 4Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.