Dušený fenykl
40 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůŠalotka
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 1litrVoda pitná
- 0,06litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.
- 3Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.