Dušený fenykl s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1kilogramFenykl sladký - hlíza
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 4kusyTymián čerstvý
- 2lžičkyFenyklová semínka
- 80mililitrůVíno bílé
- 4lžícePastis
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.
- 2Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.
- 3Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.