Dušený fenykl s rajčaty

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenyklové hlízy očistíme, opláchneme a podélně rozkrojíme na 8 dílů. Košťály odstraníme, zelené části odložíme stranou.
  • 2
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou šalotku i česnek najemno nasekáme. Tymián omyjeme a otrháme lístky.
  • 3
    Rozpálíme olej, osmahneme na něm fenykl společně s fenyklovými semínky, poté přidáme šalotku, česnek, tymián a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, přilijeme víno a pastis. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, zakryté podusíme na mírném ohni cca 20 minut. Dáme do mísy, posypeme najemno posekanými zelenými částmi fenyklu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.