Dušený hrášek s houbami a rýží
35 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek mražený
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- Na rýži
- 80gramůRýže loupaná
- 220mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
- 2Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
- 3V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.