Dušený humr s citronovou zálivkou

35 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z omytého citronu odkrojíme 2 plátky. Cibuli i plátky citronu vložíme do hrnce s rybím vývarem, přidáme kuličky pepře a nového koření a opláchnutý čerstvý tymián. Vývar naředíme 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté přidáme omytého humra a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
  • 2
    Zálivku připravíme tak, že v misce důkladně rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.
  • 3
    Hotového humra vyjmeme z hrnce. Když vychladne, zbavíme ho krunýře a maso nakrájíme na proužky. Využijeme i maso z klepet, které také nakrájíme na plátky.
  • 4
    Petrželovou nať opláchneme, vodu setřepeme a petržel na jemno nasekáme. Maso z humra pokapeme připravenou zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.