Dušený humr s citronovou zálivkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 150mililitrůVývar rybí
- 1kilogramHumr
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z omytého citronu odkrojíme 2 plátky. Cibuli i plátky citronu vložíme do hrnce s rybím vývarem, přidáme kuličky pepře a nového koření a opláchnutý čerstvý tymián. Vývar naředíme 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté přidáme omytého humra a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
- 2Zálivku připravíme tak, že v misce důkladně rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.
- 3Hotového humra vyjmeme z hrnce. Když vychladne, zbavíme ho krunýře a maso nakrájíme na proužky. Využijeme i maso z klepet, které také nakrájíme na plátky.
- 4Petrželovou nať opláchneme, vodu setřepeme a petržel na jemno nasekáme. Maso z humra pokapeme připravenou zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.