Dušený kapr na bambusu
70 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKapr obecný
- 60mililitrůSherry brandy
- 50gramůSůl
- 200gramůCibule
- 3gramyZázvor
- 150gramůPaprika červená
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 1decilitrOmáčka sójová
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůVoda pitná
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 60mililitrůSmetana
- 60mililitrůHořčice
- 30gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z kapra osušíme, rozkrájíme na plátky. Vetřeme do nich sůl a pepř, pokapeme sherry. Kousky ryby vložíme do bambusového košíku.
- 2V míse smícháme na kolečka nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor, okapané bambusové výhonky a proužky papriky bez jádřinců. Zeleninu promícháme se sójovou omáčkou a navršíme na porce ryb. Ve woku přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme bambusový košík a na mírném ohni necháme dusit 20 minut. Když jsou všechny porce hotové, slijeme vývar (aby zbylo 400 ml) a vmícháme do něj hořčici. Necháme krátce přejít varem, poté přilijeme škrob rozpuštěný v troše studené vody. Zahříváme do zhoustnutí a nakonec zjemníme trochou smetany. Kapra i zeleninu upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.