Dušený kapr s česnekem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 30gramůČesnek
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 150gramůKečup ostrý
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
847 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ryby důkladně zbavíme šupin, vykucháme, dobře umyjeme studenou vodou, nakrájíme na porce, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a porce ryby z každé strany opečeme do zlatova. Na pánev přidáme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli spolu s česnekem, přilijeme kečup, drobně nasekanou chilli papričku, podlijeme citrónovou šťávou, později i vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut.
- 2Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme 5 minut pod poklicí odpočinout, potom rozdělíme porce na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.