Dušený, kapustový nákyp
22 min.
Ingredience
- 300gramůKapusta mražená
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůHovězí maso mleté
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
60 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
675 mg
Postup přípravy
- 1Mraženou kapustu necháme rozmrazit, scedíme, vymačkáme vodu a dáme okapat. Česnek oloupeme, nastrouháme, položíme do skleněné mísy, přilijeme olej a v mikrovlnné troubě na 2 minuty zahřejeme. Do mísy přisypeme připravenou kapustu, přiklopíme a pokračujeme v dušení ještě 3 minuty. Mleté maso osolíme, opepříme, zamícháme a položíme do mísy, maso zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem, přiklopíme a vrátíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Hotové jídlo vytáhneme, přiklopené necháme minutu odležet a už můžeme porce nakládat na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.