Dušený kel na špeku
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta hlávková
- 1kusCibule
- 100gramůŠpek
- 200gramůUzené maso vařené
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400gramůChléb samožitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
57 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu - nářečově "kel" pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek (vysoká slanina) pokrájíme na kostičky. Uzené vařené maso nakrájíme na větší kostky.
- 2V pánvi rozpustíme špek. Když se začne smažit, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Pak přidáme kel, sůl podle chuti, cukr, ocet, vodu, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a pod pokličkou pomalu dusíme asi 8-10 minut.
- 3V pánvi na 1 lžíci sádla a 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme ke kelu a krátce povaříme.
- 4Kel - kapustu podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.