Dušený kel na špeku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
57 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu - nářečově "kel" pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek (vysoká slanina) pokrájíme na kostičky. Uzené vařené maso nakrájíme na větší kostky.
  • 2
    V pánvi rozpustíme špek. Když se začne smažit, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Pak přidáme kel, sůl podle chuti, cukr, ocet, vodu, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a pod pokličkou pomalu dusíme asi 8-10 minut.
  • 3
    V pánvi na 1 lžíci sádla a 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme ke kelu a krátce povaříme.
  • 4
    Kel - kapustu podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.