Dušený kohout s těstovinami a ovčím sýrem
85 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyKapoun
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 200gramůPassata (drcená rajčata)
- 50gramůPyré rajčatové
- 3kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1,8litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1225 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
74 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
732 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného mladého kohouta naporcujeme, opláchneme a osušíme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme nahrubo. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme porce kohouta, osmažíme ze všech stran, zalijeme 1 litrem vody a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté k masu přidáme drcená rajčata, pyré, koření, sůl a zbylou vodu. Když se začne voda vařit, vmícháme těstoviny a vaříme, až jsou těstoviny měkké a voda zredukovaná. Maso podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.