Dušený králičí předek se sušenými houbami
125 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 120gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 10gramůHouby sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 150 ml vody. Česnek utřeme se špetkou soli. Maso osolíme, opepříme a posypeme špetkou mletého kmínu. Cibuli nakrájíme na kostičky.
- 2Na oleji restujeme cibuli, dokud nezrůžoví. Poté přidáme maso, osmažíme po všech stranách. Vlijeme namočené sušené houby i s vodou a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr přidáme utřený česnek a trochu povaříme.
- 3Jako přílohu volíme dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.