Dušený králík na houbách
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKráličí maso
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůSlanina vepřová
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryVývar zeleninový
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 2,5lžičkySůl
- 1,5decilitrySmetana zakysaná 15%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, odblaníme, vykostíme a naporcujeme.
- 2Cibule s česnekem očistíme. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očistíme mrkev, kterou pokrájíme na plátky.
- 3V hrnci si rozpálíme olej s 1 lžící másla, na něj přidáme slaninu, kterou krátce osmažíme a přidáme porce králíka. Zprudka maso osmažíme z každé strany dozlatova. Pak maso vyjmeme. Na omastek přidáme cibuli s česnekem, žampiony, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a maso vrátíme do hrnce. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl (2 lžičky). Maso dusíme pomalu pod pokličkou doměkka přibližně 40 minut.
- 4V hrnečku si vymícháme nebo rozmixujeme dohladka zakysanou smetanu s 1 lžící hladké mouky.
- 5Měkké maso vyjmeme, vyjmeme i koření a omáčku zahustíme připravenou smetanou a dochutíme ji solí a bílým pepřem a krátce povaříme.
- 6Porce králíka dáme na talíře, polijeme je houbovou omáčkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.