Dušený králík na švestkách
85 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky sušené
- 50gramůMeruňky sušené
- 8kusůCibule perlová
- 2stroužkyČesnek
- 1,3kilogramyKráličí maso
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 0,8decilitrVíno portské
- 4decilitryVoda pitná
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
36 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme pod tekoucí vodou sušené švestky, meruňky, ananas, necháme je okapat. Oloupeme drobnou perlovou cibuli a česnek.
- 2Vykostěné králičí maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.
- 3V hrnci rozpálíme olej, maso zprudka restujeme po 1 minutě z každé strany do zlatova. Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na omastek přidáme 1 lžíci másla a perlovou cibuli se stroužky česneku, zeleninu krátce restujeme do zlatova. Přidáme maso, bobkový list, nové koření, směs zalijeme vínem a vodou. Promícháme, pod pokličkou dusíme přibližně 45 - 50 minut. Po 30 minutách přidáme k masu ovoce.
- 4Když je maso měkké, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Krátce, asi na 3 minuty, pomalu povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.