Dušený králík na žampionech
60 min.
Ingredience
- 400gramůKrálík
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceTvaroh měkký bez tuku
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, naporcovaného králíka osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem.
- 2Přidáme oloupanou, na ůlkolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody, osolíme a opepříme. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
- 3Krátce před koncem dušení vmícháme tvaroh.
- 4Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.