Dušený králík po selsku
80 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 3gramyMajoránka
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůKrálík
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na drobno pokrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku i králíka.
- 2Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyndáme, šťávu podle potřeby naředíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru, provaříme a scedíme. Dochutíme podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.