Dušený losos s avokádem a koriandrem
20 min.
Ingredience
- 160gramůŠalotka
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 25mililitrůOcet vinný
- 8gramůKoriandr mletý
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůAvokádo
- 400gramůLosos - filety
- 400gramůRajčata Cherry
- 80gramůPampeliškové listy
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky, avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme najemno, listy pampelišky natrháme na menší kousky, rajčátka rozpůlíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme avokádo a osmahneme. Přiložíme plátky lososa a krátce podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme mletým koriandrem, vinným octem, špetkou cukru, promícháme a odstavíme. Lososa s avokádem upravíme na talířky, posypeme lístky koriandru, pampeliškou, šalotkou, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme rajčátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.