Dušený marinovaný květák
160 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 120gramůCibule
- 125mililitrůJogurt bílý
- 2špetkySůl
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaZázvor mletý
- 80gramůOlej rostlinný
- 120mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, opláchneme, rozebereme a naložíme na 2 hodiny do marinády. Marinádu smícháme z drobně posekané cibule (60 g), česneku utřeného se špetkou soli, bílého jogurtu a špetky mletého zázvoru.
- 2V hlubším rendlíku rozpálíme olej, do něj vložíme růžičky marinovaného květáku, ze všech stran lehce orestujeme, poté zalijeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je květák měkký. V závěru můžeme dochutit kari kořením a špetkou soli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.