Dušený okoun
40 min.
Ingredience
- 250gramůLotosový kořen
- 100mililitrůOcet jablečný
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 8kusůBambusové listy
- 500gramůOkoun říční
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 250gramůMušle v nálevu
- 250gramůOkurka salátová
- 3lžíceOlej sezamový
- 250gramůMrkev kořen
- 3lžíceSirup zázvorový
- 3lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka.
- 2Jablečný ocet smícháme se zeleninovým vývarem, cukrem a solí, přivedeme k varu, vložíme zeleninu a na mírném ohni vaříme cca 5-6min. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat.
- 3Bambusové listy omyjeme horkou vodou a osušíme. Vždy dvěma listy vyložíme bambusové košíčky a necháme je přečnívat přes okraj.
- 4Rybu omyjeme a necháme cca 5min marinovat v oleji rozmíchaném se zázvorovou šťávou a rýžovým vínem.
- 5Mušle necháme okapat na sítě.
- 6Zeleninu rozdělíme na bambusové listy, na ni položíme rybu a mušle. Přečnívající listy přeložíme dostředu a utvoříme balíčky.
- 7Ve woku přivedeme opět k varu vývar, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10min.
- 8Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.