Dušený okoun
55 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun říční
- 10gramůSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůBazalka
- 50gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 3gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 400gramůBrambory pečené
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
15 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby vykucháme, odřízneme ploutve, očistíme, potřeme máslem a ochutíme solí. Cibuli nakrájíme na plátky, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a trochu osmahneme. Do pekáčku vyskládáme ryby, přisypeme zeleninu, bazalku, šalvěj. Zalijeme vodou, přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dusíme v troubě asi 25 minut. Odkryjeme a podle stavu tekutiny buď podlijeme, nebo necháme vyvařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Jako příloha jsou vhodné brambory v libovolné úpravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.