Dušený pórek s celerem a bulgurem
60 min.
Ingredience
- 1kilogramPórek
- 600gramůCeler bulvový
- 200gramůRajčata
- 50gramůPyré rajčatové
- 80gramůBulgur
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOregano čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno.
- 2Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.