Dušený špenát s piniovými oříšky

14 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, zbavíme tužších řapíků, omyjeme a osušíme. Vložíme do kastrolu a pod pokličkou zvolna dusíme 3-4 minuty.
  • 2
    Potom do špenátu vmícháme zakysanou smetanu, špetku muškátu, sůl a pepř.
  • 3
    Hotový špenát upravíme na talíře a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.
  • 4
    Ihned podáváme jako přílohu k pečeným masům, drůbeži nebo k chuťově výrazným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.