Dušený špenát s vejci
35 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 100gramůCibule
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Čerstvé špenátové listy dobře omyjeme, ponoříme do vroucí vody na 30 sekund a scedíme. Necháme okapat, pak špenát pomeleme na masovém strojku.
- 2Očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi na rozpáleném másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme pomletý špenát, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak pokličku odložíme a špenát vydusíme z vlastní šťávy.
- 4V hrnečku ve smetaně rozkvedláme vejce se solí (0.5-1 lžička) a pepřem. Směs za stálého míchání přidáme ke špenátu, promícháme, přidáme česnek, dochutíme solí a dusíme ještě asi 2-3 minuty.
- 5Špenát by měl mít hustější konzistenci, podáváme horký jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 1. 2017
Dušený špenát s vejci
Špenát jsem měla z mražáku, ale i tak byl moc dobrý. Všichni se oblizovali a přidávali si. Nic nezbylo. Určitě musíme dělat častěji 😋