Dušený úhoř na česneku s fenyklem
55 min.
Ingredience
- marinovaný úhoř
- 1lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkySůl
- 1kusCitrony
- 800gramůÚhoř říční
- 400gramůFenykl sladký - hlíza
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1,5lžičkySůl
- 1decilitrVývar rybí
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
187 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře omyjeme, stáhneme z kůže a nakrájíme na medailonky, které pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem.
- 2Takto marinovaného úhoře necháme v chladu odležet 15 minut.
- 3Očištěné hlízy fenyklu nakrájíme na kousky, oloupaný česnek na plátky a pomalu je orestujeme dozlatova ve woku na olivovém oleji. Přidáme k nim kousek másla, kousky úhoře, opepříme cayenským pepřem, přidáme mletý zázvor, vše promícháme a ještě spolu opékáme asi 3 minuty. Pak přilijeme rybí vývar, smetanu a pomalu dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, drobně pokrájenou omytou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.