Dušený úhoř na česneku s fenyklem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
187 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře omyjeme, stáhneme z kůže a nakrájíme na medailonky, které pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem.
  • 2
    Takto marinovaného úhoře necháme v chladu odležet 15 minut.
  • 3
    Očištěné hlízy fenyklu nakrájíme na kousky, oloupaný česnek na plátky a pomalu je orestujeme dozlatova ve woku na olivovém oleji. Přidáme k nim kousek másla, kousky úhoře, opepříme cayenským pepřem, přidáme mletý zázvor, vše promícháme a ještě spolu opékáme asi 3 minuty. Pak přilijeme rybí vývar, smetanu a pomalu dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, drobně pokrájenou omytou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.