Dva bochníky chleba s olivami
125 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 7šálkůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 4lžíceDroždí
- 3lžícePetržel - nať
- 1kusMáta
- 40mililitrůOlej olivový
- 1,33šálkyOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.
- 2Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.
- 3Bochánky pečeme čtyřicet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.