Dýně dušená se žampiony
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůDýně
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePomerančová šťáva
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4lžíceOcet vinný červený
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, očištěné houby rozkrájíme na tenké plátky. Chilli papričku krájíme na nudličky a namočíme je na chvíli do horké vody.
- 2Cibuli oloupeme, pokrájíme na kroužky a zpěníme na másle. Přidáme houby, za stálého míchání je osmahneme. Vsypeme kostky dýně, chilli papričku vyjmeme z vody a spolu s kořením přidáme k zelenině. Podlijeme pomerančovou šťávou, ochutíme cukrem a octem. Vše zvolna dusíme pod pokličkou (asi 15 minut). Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme jako přílohu k jehněčím kotletám nebo karbanátkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.