Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou
40 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 1špetkaSůl
- 6lžicOlej olivový
- 3kusyPaprika červená
- 1lžíceOcet vinný červený
- 10kusůBazalka
- 2kusyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme salsu.
- 2Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
- 3Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
- 4Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.
- 5Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.
- 6Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.
- 7Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě
- 8Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.