Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme salsu.
  • 2
    Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.
  • 3
    Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.
  • 4
    Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.
  • 6
    Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.
  • 7
    Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě
  • 8
    Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.